Jesper Juul

Din kompetenta familj En klokbok och en praktisk rådgivare

Din kompetenta familj
5.0/5 rating 1 vote

Stockholm 2009

Alla familjer är olika, och det finns inte någon färdig mall som talar om hur man gör för att bli den perfekta familjen. Däremot uppstår det motsättningar och konflikter som bottnar i samma grundvillkor. I dag är rollerna inte längre på förhand bestämda och det är därför upp till varje enskild familj att avgöra hur man önskar fungera som familj. En spännande, men inte alltid så enkel, utmaning.

I Din kompetenta familj visar oss den välkände danska familjeterapeuten Jesper Juul vad vi bör vara uppmärksamma på för att kunna hantera konflikterna och för att få vardagen i familjen att fungera. Den handlar bland annat om att kunna förvandla den kärlek man känner för varandra och sina barn till ett kärleksfullt förhållningssätt; om att våga se svårigheter och ta svåra beslut.

Ur innehållet Samspelet i familjenHur man sätter gränser, och vilkaFinns det en trotsålder?Aggression ? en nödvändig del av familjelivet?Ledarskapet i familjenDen jämlika relationenGemsamt ansvar och eget ansvarSka barn ha särskilda ansvarsuppgifter?Oro ? kärlekens depressiva utryckMatvanor i familjenKonsten att ta emot rådgivning Din kompetenta familj är uppdelad i 21 korta kapitel, som man kan läsa fristående utifrån egna behov och önskningar. Med andra ord en riktig klokbok och en praktisk rådgivare att konsultera när det uppstår konflikter i familjen.

Specifications

Share this product

Leave a comment

You are commenting as guest.

Copyright © Jesper Juul